Bu özel steak bıçağı; şıklığı, ustalığı ve performansı bir arada sunar. 11 cm uzunluğundaki keskin paslanmaz çelik bıçak kısmı, et dilimleme işlemlerinde yüksek hassasiyet sağlar.
Özellikle biftek, bonfile gibi değerli et parçalarında ezmeden, lifleri koruyarak kesim imkânı sunar.
Sap kısmında kullanılan bubinga ağacı, bu bıçağa hem estetik hem de dayanıklılık katar.
Bubinga ağacı, doğal yapısıyla sıcak kahverengi-kızıl tonları barındırır ve mutfak ekipmanların da klasik “ahşap şıklık” arayanlar için ideal bir malzemedir.
Ergonomik olarak şekillendirilmiş sap, elinizde son derece rahat bir tutuş sunar ve kullanımı uzun süreli olsa bile konfor sağlar.
Kullanım Talimatı
Buzlu ette kesim ve kırma gibi işlemler yapılmamalıdır.
Bıçak kullandıktan sonra temiz ve kuru bir şekilde bırakılmalıdır.
Bıçakların yüksek sıcaklık altında yıkanmamasına dikkat edilmelidir. (Yüksek sıcaklık, ağız ve sapının bozulmasına neden olur.)
Satır amaçlı sert ve zor koşullarda kullanılmamalıdır.
Bıçakların ağzı köreldiği zaman usta bileyicilere bilettirilmeli ve bileme esnasında ağzının yanmamasına dikkat edilmelidir.
Bıçaklar tornavida, konserve açacağı gibi kullanım yerleri dışında kullanılmamalıdır.
Temizleme
Bıçağınızı her kullanımdan sonra ılık sabunlu su ile yıkamanız ve kuru bir havlu ile kurulanmanızı tavsiye ediyoruz.
Çünkü birçok yiyecek asit içerir. Ağzının üzerinde kalan yiyecek parçaları bıçağınızın ağzını aşındırır ve bıçağın paslanması mümkündür.