Ülkemizde tanınan ve Alman teknolojisi ile üretilen fissler düdüklü tencereleri hakkında fissler düdüklü tencere pişirme süreleri konusu her geçen gün popülerliğini arttırmaktadır. Özellikle pişirme esnasında fazla yağ kullanımı gerektirmeyen fissler düdüklü buharda pişirme için fissler pişirme süreleri her gıda, yemek ve ürün için farklılık göstermektedir. Her zaman sağlıklı yemekler pişirilmesine olanak sunan fissler düdüklü tencere pişirme süreleri öğrenildiği takdirde hem yemek pişirmek daha pratik olmakta hem de lezzetli tabaklar hazırlanmaktadır. Örneğin “fissler düdüklüde dolma kaç dakikada pişer?” sorusuna 1. çizgide 4 dakika yanıtı verilmektedir.
Fissler vitaquick pişirme süreleri her gıdanın kendine has sertliği, yumuşaklığı, içinde barındırdığı su miktarı, gıdanın çeşidi gibi sebeplerle birbirinden ayrılmaktadır. Fissler vitaquick düdüklü tencere diğer tüm standart düdüklü tencereler gibi suyun buharı ile yemekleri kısa süre içerisinde pişirmekte ve hatta normal bir tencereye göre çok daha kısa zamanda yemekleri hazır duruma getirmektedir.
Fissler vitaquick düdüklü tencerenin pişirme süreleri hakkında “fissler düdüklüde yaprak sarması kaç dakikada pişer?” için cevap 1. çizgide 7 dakika ve düdüklüde pırasa pişirmek isteyenlerin “fissler vitaquick pırasa düdüklüde kaç dakikada pişer?” sorusuna da 2. kademe 2 dakika cevabı verilmektedir. Devam etmek gerekirse “fissler vitaquick düdüklüde kabak kaç dakikada pişer?” cevabı 3 dakika olarak ve “fissler düdüklüde bamya kaç dakikada pişer?” ise 2. çizgi 2 dakika şeklinde aktarılmaktadır. Bütün bunların yanında fissler vitaquick düdüklüde enginar pişirme süresi 1. kademe 2 dakika, vitaquick fissler patates haşlama yapmayı düşünenlerin fissler patates haşlama süresi dörde bölünmüş kabuksuz patates için 2. kademe 8-10 dakika, bütün kabuklu patates için ise 12-15 dakika olduğu vurgulanmaktadır.
Fissler düdüklü tencerede kemikli et pişirme süresi 2. kademede 40 ile 60 dakika olarak belirtilmektedir. Kullanıcılar kemikli etin suyundan faydalanmak isteniyorsa 50-60 dakika, sadece kemikli etin haşlanması isteniyorsa da 40-45 dakika süre gerektiği bilgisini iletmektedir.
“Kirmizi et duduklude kac dakikada piser?” hakkında cevaplar aşağıda sıralanmaktadır.
Dana eti (kuşbaşı) 5-6 dakika 2. kademe
Dana rostosu 15-20 dakika 2. kademe
Dana paça 15-20 dakika 2. kademe
Sığır gulaş 15-20 dakika 2. kademe
Dilinmiş kol (çorbalık) 20-25 dakika 2. kademe
Et sarması / Fileto 20-25 dakika 2. kademe
Sirkeli sığır rostosu / Fileto rosto 25-30 dakika 2. kademe
Biftek 40-60 dakika 2. Kademe
Ayrıca “donmuş et düdüklüde kaç dakikada pişer?” sorusuna da 30 dakika cevabı verilmektedir.
Kümes hayvanları söz konusu olduğunda “fissler düdüklüde bütün tavuk kaç dakikada pişer?” sorusu sorulmakta ve 2. kademe 25 dakika yanıtı alınmaktadır. Aşağıda diğer kümes hayvanlarının pişirme süreçleri yer almaktadır.
Tavuk budu / Tavuk göğsü 10-15 dakika 2. kademe
Hindi budu / Hindi göğsü 20-25 dakika 2. kademe
Çorbalık tavuk yani fissler tavuk haşlama 25-35 dakika 2. kademe
Karaca sırtı yaklaşık 15 dakika 2. kademe
Karaca rostosu yaklaşık 20 dakika 2. kademe
Geyik gulaş 15-20 dakika 2. kademe
Geyik rostosu yaklaşık 25 dakika 2. kademe
Tavşan rostosu 15-20 dakika 2. kademe
Kuzu sote 10-15 dakika 2. kademe
Kuzu rosto 15-20 dakika 2. kademe
“Fissler düdüklüde işkembe kaç dakikada pişer?” hakkında doğranmış ise 25 dakika 2. kademe yanıtı verilmektedir.
Balık sote 3-4 dakika 1. kademe
Som balığı 5-6 dakika 1. kademe
Büyük dil balığı 6-7 dakika 1. kademe
Mezgit 6-7 dakika 1. kademe
Levrek 7-8 dakika 1. kademe
Sebze çorbası 4-6 dakika 2. kademe
Patates çorbası 6-8 dakika 2. kademe
Fissler mercimek çorbasını 3 dakika 2. kademede
Fissler taze fasulyeyi 5-7 dakika 1. kademede pişirir.
Böylece “fissler taze fasulye kaç dakikada pişer?” sorusu cevaplanmaktadır. Fissler düdüklü tencere süreleriyle ilgili olarak “türlü düdüklüde kaç dakikada pişer?” 7 dakika 1. kademe, “barbunya düdüklüde kaç dk pişer?” taze ise 2 dakika 2. kademe, “düdüklüde mantar kaç dakikada pişer?” 2 dakika 1. kademe, “havuç düdüklüde kaç dakikada haşlanır?” 4-6 dakika 1. kademe şeklinde verilmektedir.
Fissler Vitavit® Premium modeline göre derlenen verilere göre, ortalama pişirme süreleri şu şekildedir:
Sebzeler: Genellikle 1. veya 2. kademe kullanılır. Ortalama süreler 3–8 dakika aralığındadır.
Örneğin:
Lahana: 3–5 dakika (III. kademe)
Taze fasulye: 3–5 dakika (II. kademe)
Havuç (dilim): 4–6 dakika (III. kademe)
Kırmızı Et (Dana ve Sığır): 2. veya 3. kademede, 5–40 dakika aralığında değişir.
Örneğin:
Dana kuşbaşı: 5–6 dakika
Dana rosto: 20–25 dakika
Biftek: 40–60 dakika
Kemikli Etler: Ortalama 30–45 dakika (2. kademe)
Kümes Hayvanları: 2. kademe, 15–30 dakika
Örneğin:
Tavuk (göğüs/but): 15–20 dakika
Bütün tavuk: 25 dakika
Av Hayvanları & Kuzu Eti: 15–25 dakika (2. kademe)
Örneğin:
Tavşan: 15–25 dakika
Kuzu kuşbaşı: 10–12 dakika
Balıklar: 1. kademe, genellikle 3–7 dakika
Örneğin:
Somon (fileto): 6–8 dakika
Mezgit: 6–7 dakika
Baklagiller ve Tahıllar: 2. veya 3. kademe, 10–20 dakika
Örneğin:
Nohut (ıslatılmamış): 13 dakika
Kuru fasulye: 20 dakika
Mercimek (kuru): 10–15 dakika
Çorbalar ve Türlüler: 2. veya 3. kademe, 4–15 dakika
Örneğin:
Sebze çorbası: 4–6 dakika
Patates çorbası: 6–8 dakika
Türlü: 6–8 dakika
Pişirme süreleri; ürünün miktarına, doğranma şekline, sertliğine, ön hazırlık (örneğin önceden ıslatma) durumuna göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, ideal pişirme süresi için tarifin detaylarına ve kendi deneyiminize göre küçük ayarlamalar yapmak faydalı olacaktır.
Fissler düdüklü tencerede “fissler düdüklüde kuru fasulye kaç dakikada pişer?” 3 dakika dakika 2. kademe, “ıslanmamış kuru fasulye düdüklüde kaç dk pişer?” 11 dakika, fissler nohut pişirme süresi için “fissler düdüklüde ıslatılmamış nohut kaç dakikada pişer?” 13 dakika 2. kademe, “buğday düdüklüde kaç dakikada haşlanır?” 8-9 dakika 2. kademe ifadelerine ulaşılmaktadır. Fissler düdüklüde mısır haşlama süresi de merak edilen konular arasında yer almakta ve “süt mısır düdüklüde kaç dk pişer?” 5-6 dakika 1. kademe yazılmaktadır.
Fissler düdüklü tencere kullanımı son derece kolay ve pratik olduğu yazılmaktadır. Konforlu bir kullanım sunmaktadır. Fissler düdüklü tencere modelleri genellikle 2 kademeye sahip olmaktadır. 1. kademeye yavaş ve 2. kademeye hızlı pişirme ihtiyacında başvurulmaktadır. Tencerenin içine uygun miktarda su ve gıda konulmakta, kapağı yöntemine göre kapatılmakta ve kademe ayarı içindeki besine göre yapılarak ocağa alınmaktadır. Kademesine göre 1. veya 2. Çizgiye gelince ocağın altı kısılmakta ve pişirme işlemi bittikten sonra da ocak kapatılmaktadır. Tencere soğuyup kademe ayarları indikten sonra fissler düdüklü tencerenin kapağı açılmaktadır.
“Fissler düdüklü tencere kademe ayarı nasıl yapılır?” sorusuna da gıdaya göre seçilen kademede 1. kademe sebze yemekleri ve balıklar için, 2. kademe ise etler için olduğu bilgisi öğrenilmektedir.
Fissler düdüklü tencere mavi kırmızı farkı aşağıdaki maddelerde belirtilmektedir.
Bu iki üründe ilk olarak fiyat farkı bildirilmektedir. Fissler red point fiyatı daha yüksek olmaktadır.
Hacim ele alınmaktadır. Fissler red point 8 Lt iken, Fissler bluepoint 6 Lt kapasiteye sahiptir.
Tencere tabanına değinilmektedir. Çünkü fissler red pointin tabanı cookstar ve fissler bluepointin tabanı ise indüksiyondur vurgusu yapılmaktadır. Cookstar taban enerji tasarrufunda bulunurken, indüksiyon taban ise indüksiyonlu ocak ile uyum göstermektedir.
En son olarak renklerde bluepointin kırmızı, mavi ve siyah seçenekleri mevcut iken redpointin sadece siyah rengi bulunmaktadır.